İŞLER
ÇÖZÜMLER
EKİBE KATIL
ANASAYFA
İŞLER
AJANS
EKİBE KATIL
BLOG
MARKALAR
BİZE ULAŞIN
Blog
DP CREATIVE/Blog/Sen yok, ben yok Ekip ruhu var!
Sen yok, ben yok
Ekip ruhu var!

Ekip ruhu, diğer sektörlere oranla reklam sektörü için büyük bir anlam ifade etmektedir. Bu sebeple ekip ruhu üzerine değinmek istedim.

Ekip, bireylerin bir araya gelerek kendilerinden daha büyük bir bütünü oluşturmasıdır. Bu bütünü oluşturan ekip bireylerinin birbirlerini tamamlıyor olması gerekmektedir. Ekibi bir araya getiren ve bir arada tutan şey amaçtır. Bireylerin, ekibin amaç ve hedefleri doğrultusunda bireyselliğini eritmelidir.. Ekibin içinde artık “ben” yoktur ”biz” vardır. Ortaya çıkan iş “ben”im değil “biz”im ürünümüzdür. Bu yaklaşım biçimi ekip içinde bir sinerji oluşur ve bu da işin en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlar.

Ekip Çalışmasını bir orkestraya benzetirim ve bu orkestra gücünü uyumdan alır, solist yoktur. Sürekli birbirleri ile iletişimde olan Ekip üyeleri kendi performansları kadar diğer üyelerin performansından da sorumludurlar. Ekibin birbirleri ile olan etkileşimi elbette ki doğru iletişimle sağlanmaktadır. Bir bütünün parçası olduğu bilinci ile ekip üyelerine saygı çerçevesinde iletişime geçmelidir. 

Eğer ekip içi iletişim iyi değilse, iletişimin hangi noktalarda aksadığı belirlenmek de bu ekip liderin işidir. O iş için yetersiz ya da eksik bilgi sahibi ola kişilere eğitim verilmesi ve eğitim sonuçlarının takip edilmesi gerekir. Yine de istenilen verim alınamıyorsa kişiyi başka bir işe kaydırmak ya da ekipten göndermek gerekebilir. Böylece diğer ekip üyelerinin yıpranması engellenir. Bunları takip etmek liderin işlerindendir.

 

Etkili Ekip Üyesi Olmak İçin

* Çözüm odaklı düşünün. Sorunun değil çözümün parçası olun ve “Bir daha bu hata nasıl yapılmaz” a odaklanın. 

* Açık, net ve güvene dayalı bir iletişim tarzı geliştirin. “Benim kalbim temiz, dobra dobra konuşuyorum” demek iş hayatında ne yazık ki doğru bir tarz değildir. Patavatsızlıkla, açık sözlü olmak arasında ince bir çizgi vardır ve bu çoğunlukla ihlal edilir.

* Ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemlidir. “Kral çıplak”, “Kral anadan üryan geziyor”, “Kral bugün giysilerini giymemiş”, “Kralın üstünde bir şey yok” bu örnekte olduğu gibi cümlelerin hepsi aynı şeyi anlatmaktadır ama üslupları farklıdır. Üslubunuzu iyi seçin. Üslup seçme konusunda bir sorununuz varsa evde üzerine çalışın.

* İşle arkadaşlığı ayırabilmek gerekir. Böylece kişisel olarak yara almanızı engellersiniz. Kişilere değil, işinize odaklanın. İyi bir dinleyici ve sırdaş olun ama dedikodu yapmayın. Gruplaşmalara izin vermeyin.

* Esnek olun. Değişin ve değişimi önemseyin. Eksik yanlarınızı tespit edin ve bunları geliştirin.

* Ekip arkadaşlarınızı motive edin.

* Yanlış durumları liderinize bildirin. Ona geçerli kanıtlar sunun.

 

 

Bugün artık “mükemmel insan arayışı” yerini” iyi ve doğru sistem” arayışına bırakmıştır. İyi ve doğru sistemleri de en iyi ekipler meydana getirecektir. Bu yüzden ortak amaç unutulamamalı ve ekip çalışmasına odaklanılmalıdır.

İşiniz sizin var oluş alanlarınızdan biridir. Hem kendinize hem işinize hem de ait olduğunuz ekibe saygı duyun. İnsan yapısal olarak bir aileye, bir çevreye, bir gruba ait olmak ister. Ekip çalışmalarının en güzel yanı; bu aidiyetlik ve beraber başardık duygusunu yaşatmasıdır. Unutmayın ki birlikten kuvvet doğar.

Okuyucu Sayısı: 10039
İsmail

Bu bahsettiğin ekibi kurmak biraz zor. Kurduğun zaman zaten başarıda beraberinde gelecektir. Bulursan bizede gönder. :)

Bir Yorum Yazın
İsim
E-Posta
Yorum
İletişim
Melikşah Mahallesi Merih Sokak
No:1/1 Meram/KONYA